Kedai Kopi : Rojak Buah

Wednesday 13 February 2013


"A recipe has no soul. You, as the cook, must bring soul to the recipe."
~Thomas Keller~

minum petang kat Kedai Kopi...
kat Taman Tasik Shah Alam...
makan rojak buah sambil borak-borak...

apa yang buat rojak buah sedap?
kuah rojak tu yang penting...
sebab rasa buah sama jer...
kecuali kalau buah lama, lembik and busuk...
itu tak patut hidang kat customer...

rojak kat Kedai Kopi boleh tahan...
tapi kuahnya tak kaw!!
rasa belacan lebih...
urghh... tak suke sangat rasa belacan...

lepas makan rojak sambung plak ngan aiskrim...
heheee... resepi untuk sakit perut tapi takder hal lah...
perutku kebal...

rojak buah kalau takder mangga memang tak sah...
rasa masam itu penting...
heheheee...

Hantu Asam is my nickname...
pantang nampak mangga...
orang kelate cakap 'pauh'...

"pipi pauh dilayang"... apakah?? hehehee...

makan pauh dengan kicap... perghhh...
kicap + gula + garam sikit + cili
makan masam and pedas memang syiok...
cubalah!!
jangan sampai tersedak k... bahaya...

don't try this at home...
only skill people boleh guna parang utk potong mangga camni..


=^_^=  yummss...

0 comments: